Öckerö gymnasium

Det blåser äntligen upp! 

Vi seglar! Men... åt fel håll.

Den första dagen till sjöss var riktigt seg. Det blåste typ 1-2m/s och vi gjorde ungefär 1 knop, man kunde alltså simmat snabbare. Som vanligt så satte styrbord alla segel som sedan vi (babord) fick ta ner och beslå för att vi skulle gå för maskin istället. Så typiskt. Det positiva med situationen är iallafall att vi blir bra på att beslå seglena. I detta nya sjöben på 10 dagar, har vi bytt vakter. Vilket betyder att vi i babord byter från 12-4 till 4-8 vakten. Än så länge går det bra. Inte riktigt vant mig än, men det kommer nog snart. Man får bara bita i det sura äpplet och ställa om sin dygnsrytm. Redan på kvällen började det blåsa upp lite. Vi satte segel och började äntligen segla igen, med fart och åt rätt håll denna gången. Vi snittade ungefär en hastighet på över 7 knop. 10 dagars seglingen blev helt plötsligt en segling på 2 och 14h enligt displayen som finns inne i NAV hytten. VILKEN LYCKA! Hoppas inte vinden avtar nu så vi får ankra lite utanför Malaga, så jag får möjligheten att skriva klart lite inlämningar. Nu seglar vi på och det händer inte så mycket här på La Gunilla som vi kallar henne.

Idag när vi skulle kliva av våran vakt på morgonen (08:00) möttes vi av andrekocken som inte var så glad på oss, eller kanske mer på backisarna. Hon hade aldrig sett byssan i så ohygieniskt skick sen början på denna resan. Jag förstår henne till 100%, för vi lagar ju ändå våran mat där och det är viktigt med hygien på båten, speciellt nu när smittor går. Sen var det äntligen frivakt efter en lång morgonvakt. Vi fick en god frukost med risgrynsgröt, ägg och mackor, så vi fick like mat i magen och sen var det hopp ner i sängen och sova några timmar för att ta igen lite sömn.

Nu är det dags för vakt igen! Nu ska jag jobba i byssan, och det är en av de ställen där jag alltid blir sjösjuk, så jag tog ett sjösjuketuggummi och då var allting bra! Det var riktigt halt i byssan. Jag trillade nästan hela tiden men man kunde dansa ganska bra till discomusiken som jag satte på, vilket va kul. Nu var dagen slut och jag sitter här 20:19 en torsdagkvälll och skriver denna blogg :). Hare Gött och nu är det hopp ner i sängen för mig.

… efter att jag har skrivit lite på min Kemiessä.

Erik Nauwerck NAB 1821

Babords vakt 

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se