Öckerö gymnasium

Det finns en första och sista gång för allt.

9 april 2018 är en sådan dag jag länge kommer minnas, en dag som hamnar i den speciell kategori tillsammans med andra unika dagar från dessa tre resor vi gjort med T/S Gunilla.

Inte för att jag direkt gjorde något storslaget just idag men för att det var en dag fylld av känslor. Tack vare denna båt kastas vi in i en helt ny värld, får uppleva saker vi aldrig annars skulle gjort. Jag minns första klättringen, första sjösjukan, första badet från båten med Atlantens 2000 meters kristallklart vatten under våra fötter. Det finns bara en första gång för allt, lika så en sista gång vilket jag insett nu när sista resan börjar lida mot sitt slut.

Under vår vakt 16-20 fick vi tack vare vår kapten Torben bada från båten. Det var underbart att få ta en paus från styrande och hoppa ner i plurret. Det var dock inte lika skönt som badet på Atlanten. Det kryllade av trådar från maneter som brände på huden så fort kroppen nådde vattnet. Tanken slog mig att det kanske faktiskt var sista gången någonsin vi fick bada från båten vilket gjorde att man tog vara på det lite extra ändå. Mycket som sker ombord just nu är den sista gången man någonsin kommer göra det. Igår hade vi vår sista säkerhetsövning, idag har vi vår sista tvättdag och i övermorgon har vi vårt livs sista stormöte tillsammans. Det känns overkligt att vi åker hem till Sverige igen om en vecka och aldrig någonsin kommer komma tillbaka till Gunilla med sam1518.

För att avsluta med något som gjorde detta dygn att hamna i den speciella kategorin så sa Hanna till mig på nattvakten ”det känns som någon tappat ut en hink med glitter på himlen”. Hela himlavalvet var upplyst av stjärnor och planeter och just i den stunden kände jag mig oerhört tacksam att jag har fått spendera sammanlagt sex månader ombord tillsammans med min underbara klass. Ett sista sjöben på vår sista resan med T/S Gunilla någonsin.

Victoria Gomér

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se