Öckerö gymnasium

Det flyter på

Havet kan göra en galen. Det kan få en att bli förvirrad och lämna en däckad. Klockan åtta på kvällen efter vakten trodde en i vår vakt att vi skulle äta frukost. Man ser tydligt att det stora blå har skadat en av våra hjältar.

Nu har vi påbörjat vår resa över Atlanten. Man har redan blivit förvirrad om både tid och rum. Det ända man vet är när man ska äta och då kommer man inte sent. På grund av förvirrandet har styrbords vakt än så länge lyckats göra sönder två segel. Fast jag var post så jag tar inget ansvar, hehe.

Att vara post kan vara kul men också väldigt långtråkigt. Idag var det kul att vara livbojsvakt, rorgängare och utkik. För att ha roligt när man är post måste man göra det bästa av det. Just denna vakt sjöng jag många låtar som fördrev tiden och påminde mig om hemma. Dessutom tänkte jag väldigt mycket på händelser under året och vad jag ska göra när jag kommer hem. Tiden går snabbt när man längtar bort.

Under vakten såg vi också många flygfiskar som hoppade på vattenytan. Till slut hoppade en fisk upp på däck och låg där ett tag. Innan vaktavlösningen så hade vi lite roligt med fisken och kastade sedan i den i havet igen eftersom kocken inte ville göra mat av den.

När vi sedan hade vaktavlösning med babordsvakt hade vi förberett rim till rimtävlingen. Ett rim som jag och några från vakten kom på under fikat gick såhär; Under alla nätter, när styrbord segel sätter, och alla sömmar sprätter. Det var väldigt roligt att höra deras rim också, fast eftersom vi hade övat mer än dem så vann vi denna gång.

Nästa vaktavlösning ska vi ha förberett för en rap-battle. Vi får se hur det blir.

Sofia Klahr, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se