Öckerö gymnasium

Dreja bi i solsken och sätta stålgenua

Vanligtvis så brukar torsdagar till sjöss vara rätt så händelserika, bjuda på en hel del segling och till tre-fikat så serveras det vanligtvis pannkakor, men inte idag.

Min dag började redan 06:45 då jag vaknade utav att något smällde till i däcket ovanför min koj. Eftersom vi i Babord numera går vakt mellan 8-12 och ändå skulle gå upp 07:10 så valde jag att gå upp lite tidigare än de andra för att hinna med en morgondusch innan frukosten.

Efter frukost tog jag en kortare sväng uppe på däck för att kolla om jag behövde byta om ifrån mina shorts till jeans inför vakten, men detta behövdes inte idag heller tyvärr. Dock så var det någonting som inte riktigt stämde uppe på däck, men eftersom jag inte kunde komma fram till vad det va som va fel så intalade jag mig själv att det inte kunde vara något viktigt.

07:55 så ställde vi som vanligt upp vaktvis längs var sin sida utav poopdäck (däcket längst i aktern) för vaktavlösning. Idag så var det min tur att gå post och efter det slagits åtta glas så bytte jag direkt av rorgängaren. Vi låg 20 grader ur kurs så jag la direkt kraftigt roder åt styrbord för att komma tillbaks till den egentliga kursen vi skulle hålla. Jag väntade en stund, la ännu mera roder då vi inte girade, och väntade ännu en stund. Då slog det mig, det fanns varken någon vind eller några segel. Besvikelsen kom sköljde som en våg över mig, jag som hade sett fram emot att segla lite mer, det är enligt mig mycket roligare än att bara ligga och driva så som vi då gjorde. Resten utav vakten spenderade jag tittandes upp i riggen och inspekterade mina kamraters fin/ombeslagning utav alla seglen.

Resten utav dagen spenderade de flesta ur vakten nere i stora mässen för att ta hand om de läxor vi har med oss. Pluggandet ombord är sällan speciellt effektivt, så oftast blir det inte så mycket gjort. Läxläsning varvas flitigt med fika, diskussioner om vad som egentligen definieras som stekpincett, sy verkstad och bloggskrivning

Frys nu inte ihjäl där hemma så ses vi om ett par veckor!

//Albin Haglund, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se