Öckerö gymnasium

En bra dag

Idag har vi arbetat hårt på både dag och nattvakterna. Denna gången gjorde vi lite andra grejer eftersom vi bytt vakt sen förra gången jag skrev blogg. Nu har vi 8–12 vakten som jag personligen tycker är mycket skönare än 4–8 vakten. Eftersom på 8–12 vakten har man den normalaste dygnsrytmen och man sover inte bort hela sin fria vakt.

Vi blev purrade klockan 07:00 för att gå upp till lilla mässen och käkade frukost innan vakten som börjar 08:00. Till frukost käka vi det vanliga, gröt, yoghurt med flingor, nybakat bröd och chiapudding. Det var gott! Sedan klockan 07:55 ställde vi upp oss på halvdäck för att lösa av Midskepps vakten. Vi brukar som en rolig grej ha utmaningar mot midskepps vakten och denna gången var utmaningen vilken vakt som kunde göra det bästa pappersflygplanet. Man fick kasta flygplanet var man vill på hela båten och det flygplan som flög längst bort från båten vinner. I midskepps vakten var det William som kasta planet och han kastade från navhyttstaket men deras plan störtade rakt ner i vattnet direkt. Agnes var den som kasta planet från vår vakt och hon kastade från övermärsen men det planet kraschade direkt det med så det blev lika. Men när det roliga va slut så börja vi arbeta. Det första vi fick göra var att stuva om det jäkla soprummet! Eftersom folk inte tömmer påsarna på luft och knökar in allt i soprummet. Så vi fick ta ut alla sopor som var fyllda med massa gammal mat och massa andra äckliga grejer. Som tur va så fick inte jag det värsta jobbet. Jag paketerade bara om en himla massa kartonger medans dom andra fick tömma all mat överbord och öppna upp alla påsar för att få ut så mycket luft som möjligt. Detta tog ungefär 2 timmar men när vi var klara så blev det skitbra! Resten av vakten så fick vi fetta massa olika block i riggen. Det var kul!

20 minuter efter vakten så käkar vi Lunch och idag fick vi sjömansbiffar med potatis och sallad så de va gött. Sen hade vi frivakt och vi gjorde inte så mycket. Vi spelade lite kort, hade lektioner, chillade, sov och käkade middag. Sedan klockan 20:00 gick vi på våran nattvakt och det första vi fick göra då var att klättra upp i riggen. Så jag Agnes och Sara flög rakt upp till röjeln direkt och bara njöt galet! Det är inte alla som får segla över atlanten på en stor skuta och absolut inte många som fä göra det på skoltid! Efter en liten stund var vi tvungna att klättra ner för vi skulle börja städa. På 8-12 vakten så har man som syssla att städa hela inredningen i båten. Det är lite segt men det gör inte så mycket. Efter ungefär en timme blev vi klara och gick för att käka fika. Efter fikat så lärde vi oss lite hur och varför tampar ser ut som dom gör och så fick vi göra apnävar. Sen blev klockan 00:00 och vi gick av vakten. Jag skyndade ner i hytten, borstade tänderna och kröp ner i min sköna koj med ett leende. Idag var en bra dag.

Martin Vargas

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se