Öckerö gymnasium

En bra dag

Idag har varit en bra dag.

Inte en sån där bra dag där man får ligga o steka i solen på stranden hela dagen men en sån där bra dag där man känner, ”Idag har jag jobbat på bra!”, (Om det beror på att man är jättesmutsig och därav känner att man arbetat eller att man faktiskt har arbetat får bli en obesvarad fråga).

Dagen började med uppställning som vanligt där vi fick en kort uppdatering om hur det stod till, som ni säkert vet har Havana inte varit den enklaste av hamnar, kort sagt, de trodde vi hade Corona. Därefter pallrade frivakterna sig iväg till stranden och kvar på båten förblev styrbordsvakten.

Huvuduppdraget idag var att klä barduner (vilket är flera olika stålvajrar som stabiliserar masterna när de är under mycket tryck) med Lappsalva som konstigt nog är fårfett, pulver, olja och vatten blandat till en mysig vit smet. Men för att göra detta var vi tvungna att åka båtsmansstol, för er som inte vet vad en båtsmansstol är, är det en stol kopplat till en arbetstamp som man kan höja och sänka för att nå i detta fall barduner. Medans jag satt i båtsmansstolen fick min kompis på däck fira för att jag skulle nå på de olika delarna av bardunerna. Detta innebär att om min kompis hade tappat kontrollen över tampen skulle jag, båtsmansstolen och fårfettet trilla rakt ner i däck och förmodligen format en ännu mysigare, inte så vit smet!

Väl uppe i riggen kan man inte klaga, inte många som kan säga att de fettat Barduner med utsikt över hela Havana. Problemet var bara att ju mer jag fettade desto smutsigare blev jag, min sele och båtsmansstolen, något som tydligt tillbads att undvika. Men men, allt kan man ju inte göra rätt så kvar blev jag med mina stackars kamrater på däck med en borste och diskmedel i handen efter vi slutat för dagen.

Rees Griffiths

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se