Öckerö gymnasium

En dag bland höga berg

Dagen började som den brukar när vi är i hamn. Alla purrades vid 07:00 och runt 07:15 började folk att trilla in till frukosten. Några var där innan den ens var framme medan andra kom fem minuter innan det var dags att duka av.

08.00 stod alla, halvt vakna, på stordäck redo att börja dagen. Men en helt vanlig morgon var det ändå inte, lite speciell var den. Linn Lundvall fyller nämligen år idag så vi hade lite allsång på däck för henne. Efter uppställning så hade vi besök av marinbiologer från Mareterra som höll en föreläsning för oss. De berättade om ekoturism och en hel massa om delfiner. När klockan slog 10:00 bjöd vi dem på ”Swedish fika” i form av kärleksmums och sedan på en otroligt god pumpasoppa till lunch.

Därefter så tog vi en buss ut till ett naturreservat för att vandra. Under vandringen så berättade marinbiologerna mer om Mareterra men även en del om Sardinien. Miljön är helt fantastisk här, jag tycker delar av den påminner otroligt mycket om den svenska barrskogen men sen så ser man alla klippor och palmer bakom barrträden och helt plötsligt så är det inte så likt längre.

Mot vandringens slut tog vi ett mycket uppskattat bad. De måste tyckt vi var helt galna som badade i 17°C. Men solen låg på, det kändes som sommar i Sverige. Vi tog sedan bussen vidare för att göra ett kort stopp vid Capo Caccia Vertical Cliffs. När vi stod där på klipporna så var solen på väg ner. Den låg som en guldklimp på klippans kant, det var nästan lite magiskt.

När vi sedan kom hem till Gunilla igen så var det dags för middag. Köttgryta och ris. Mot kvällen så hade Linn anordnat en filmkväll, hon hade köpt snacks och dricka som hon bjöd alla på. Det var riktigt mysigt. Vi såg på ”En gång i Phuket” som avbröts när tv:n slutade fungera. Men dagen var lyckad ändå.

Nu är det snart en ny dag, så med en halv påse gelébjörnar i magen är det dags för mig att sova.

Emma

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se