Öckerö gymnasium

En dag fylld med vackert väder, underbara uber chaufförer och härliga hemlösa gubbar!

Dagen för mig började först efter lunch då jag, Fidde, Hugo och Jerry stack ut på Charlestons gamla gator.

Vi vandrade i snabb takt till en park i centrum där vi visste att vi kunde hitta wi-fi, men inte innan vi gick till en mataffär och köpte snacks inför dagen. I parken träffade vi den första hemlösa gubben. Han kunde inte sluta prata om Jesus. När vi pratat med honom ett tag tröttnade vi och började strosa runt på kings street. Det var här vi träffade den andra hemlösa gubben. I en röd pike och endast ett par grå shorts stod han och sjöng o dansade som Michael Jackson. När vi kände att vi var nöjda med showen tackade vi för kaffet och fortsatte med vandringen, denna gång med en ny riktning.

Vi tog en kort cola paus i skuggan och fortsatte sedan vårt valltåg genom Charleston. Vinden var god och ledde oss till waterfront park och ett nytt wi-fi. Det var här vårt riktiga äventyr skulle börja. Vi träffade tre street performers som Jerry gladeligen började göra volter med. Efter några minuter av akrobatik var de snälla nog att tipsa oss om ett BBQ ställe, ett BBQ ställe norr om den förbjudna linjen! Det var då vårt äventyr började.

En uber beställdes och fem minuter senare satt vi i en gammal ford. Vår destination en brötig amerikansk BBQ bar vid namn “Home Team BBQ”.

Några minuter senare kom vi fram. Vi beställde in revben, pulled pork, pulled chicken och smoked turkey o vilken middag det var.

På vägen tillbaka till säkerhet tog vi en uber delux då vi hade en rabatt på 15$. Det kom en brasiliansk lirare i en svart BMW X3. Brasilianaren berätta att han arbetade heltid som salsadansare och frågade om vi dansade. Jerry berättade stolt att Hugo var en jäkel på dansa. Brasilianen blev nyfiken och Hugo mumlade några danser. Men det ända som gick att urskilja från mumlet var BOOGIE WOOGIE! Vi alla brast ut i skratt.

När vi väl kom fram träffade vi vår tredje härliga hemlösa gubbe. Det var en man i 60 årsåldern som tillbringat halva livet bakom galler i ett högsäkerhetsfängelse fastän han var oskyldig. Han kändes som en väldigt ärlig och sympatisk människa. Vi pratade om Charlestons historia, rasism i USA, högsäkerhetsfängelse och meningen med livet. Det hela avslutades med några visa ord från honom “Keep it real” och “Be yourself”.

Med många skratt och roliga människor avslutar vi vår sista frivakt i Charleston.

Mattias

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se