Öckerö gymnasium

En dag i byssan

Det är vår femte dag här i Azorerna. På agendan för dagen har Styrbord vakt, och Babord och Midskepps har utflykter och ”fria studier” som det så fint kallas, vilket egentligen bara är att man har fritid och får göra lite vad som.

Men kära Styrbord får stanna och vakta skeppet. För mig så var det byssan som kallade, så efter uppställning gick jag, Hannah och Sofia in i byssan och började knega.

Upplägget i byssan är rätt enkelt. Man börjar efter uppställning, vilket brukar vara runt 8. Först är det tio-fika, sedan lunch kl 12. Efter det är de tre-fika, och sedan middag. Det sista man gör på dagen är att städa hela byssan.

Så vi började med att skära upp massa sallad, för det stod kycklingsallad på menyn. Samtidigt som Hannah och Sofia gjorde det skalade jag potatis, som förberedelse för middagen. Allt rullade på fint, salladen blev god även om det inte fanns något att göra dressing på… Vi jobbade på flitigt och fick mycket beröm från vår kära kock Åke.

På eftermiddagen kom sötfika-galna-Kikki! Hon ska byta av Jonathan som dos efter Azorerna. Välkommen tillbaka!

Kl 13 fick jag min två timmars rast som alla backisar får. Då la jag mig på backen och solade en stund. När två timmar hade gått återgick jag till byssan och då började vi förbereda för middag. Jag smörstekte 30 tonfiskfiléer. Vi hade fått tonfisken från en fiskebåt som låg förtöjd akter om oss. Härligt!

När middagen var slut och disken diskad, återstod städningen. Vi torkade a alla ytor, vaskade durken, osv. Vi blev klara lite innan 8 och avslutade med ett dansparty med några i vakten, med högsta volym på byssa-stereon.

Det finns inget bättre en en kall dusch efter en hel dag i byssan. Så så fick det bli. Efter en skön dusch satt vi några och spelade Familje-geni i Stora mässen. Jag vann inte. Men efter en välspelad omgång så blev det tidigt till kojs för en gång skull. För vi backisar blir faktiskt purrade kl 6 och gör iordning frukost.

Snart lämnar vi Azorerna och gör sista 1/3 av Atlanten. Snart hemma!

Kramar till alla er där hemma!

Amanda SJDM1518

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se