Öckerö gymnasium

En dag i byssan 

Efter en godnatts sömn så var det dags för purrning klockan kvart i sju. En frukost senare så stod vi på stordäck för en traditionsenlig uppställning. Med flaggorna i topp så gick vi vidare med dagens uppgifter.

För midskepps för var det dags att vara kvar på Gunilla och agera landgångsvakter, backisar och delta i arbetsstyrkan. Jag och två andra ur midskepps blev backisar och började då med att duka och diska undan frukosten.

Det var i början svårt att hitta i byssan (och framförallt i frysen), men det tog inte lång tid innan vi blev erbjudna permanenta anställningar av kockarna. Eftersom vi var så bra som backisar så blev vi lämnade ensamma för att dekorera kanelbullar med glasyr, något som man kan säga spårade ur eftersom det slutade med att glasyren utgjorde 2/3 av innehållet i muffinsformen. Som ”superbackisar” så får man alltså igen sin vikt i glasyr. Med det underbart onyttiga sötfikat bakom oss så siktade vi in oss på middagen, som denna afton bestod av ugnsstekt lax med kokt potatis. Efter en lite för intim städning av avloppsbrunnarna i byssan så var återigen dags för en natt i kojen.

Dagen som backis kan alltså sammanfattas till ett enda ord: succé.

Carl Sigbrandt midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se