Öckerö gymnasium

En dag lik dem flesta andra

07:00 knackas det på dörren, precis som alla andra dagar för styrbord. Det är dock inget jag hör för jag befinner mig redan uppe i lilla mässen och snackar med morgonens backisar. En kvart senare kommer majoriteten av vakten upp för att få frukost i magen medan vissa ligger kvar och degar i sina kojar. Allt för att få en halvtimmes extra sömn.

När Starten och mjölken ligger i magen och arbetskläderna är på är det dags för vakt. Jag är arbetsstyrka men det blir en ganska lugn dagvakt. Det står lackning på schemat. Vakten går fort, likaså lektionerna och utan att jag vet ordet av det ligger man och sover på backen så middagen fick bli lite senare idag.

Nattvakten blir dock mer hektisk. Den börjar med att vi ska bärga och beslå storen på en halvtimme för att få 10 min extra fikatid. Vi misslyckas precis men vi får 5 min extra för vår insatts. Fikat ska vanligtvis serveras efter vi städat men istället blir vi utropade och får pausa städandet. Våran vaktledare kommer in och ropar på oss att komma upp på backen. Där möts vi av delfiner som hoppar i marelden. Där får vi dock inte stå länge för det har kommit en squall, vi ger oss upp i röjlarna och yttre klyvaren för att stormbeslå. Det kommer några droppar men squallen passerar förbi utan någon större skada. Vi har iallafall 20 minuters fika att se fram emot när vi kommer ned från masterna och hajnätet. Till fika serveras chokladbollar och macka med tillbehör och efter fikat har vi atlantensnack. Atlantensnack är att varje person berättar om något som hänt i dens liv. Det kan vara något roligt eller tragiskt eller sin livshistoria i allmänhet. Idag var det någon som till exempel berättade hur en vanlig vecka ser ut i hennes liv.

Den tuffa vakten kräver en kall dusch och sedan är det bums i säng. Det har varit en bra dag som är väldigt lik dem flesta andra dagarna här ombord.

Ebba Våring

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se