Öckerö gymnasium

En dag med lärande om palats

När vi väl kom fram till parkeringen vid palatset så fick vi gå en brant uppförsbacke upp till palatset som låg på en brant kulle som snarare såg ut som ett berg.

Idag blev jag purrad klockan 06:15 för att vara backis i byssan. Jag, Linus och Julia såg till så att frukosten stod framme när våra kamrater och våran besättning blev purrade klockan 07:00.

Efter frukosten så hade vi samling uppe på däck som vi har varje morgon klockan 08:00. Idag var en speciell dag för vi skulle på utflykt till ett palats. Vi tog bussen till Sintra som tog ungefär en timma. På bussresan hade vi en guide som berättade om Portugals historia och geografi.

När vi väl kom fram till parkeringen vid palatset så fick vi gå en brant uppförsbacke upp till palatset som låg på en brant kulle som snarare såg ut som ett berg. Vi fick en rundvandring i palatset av våran guide José som berättade om historian bakom palatset . Palatset hade två starka kulörer. Portugiser tyckte det snarare var ett stort hus istället för ett palats. De menade på att det fanns mycket finare och större palatser.

Efter rundturen gick vi ner för en lång stig igenom skogen för att äta våran matsäck, det var en kall men utsökt skinkpaj. Efter vi hade ätit gick vi ända ner till ett litet torg där vi fick en kortare rast som varade i hela 30 minuter, vi flesta gick och köpte glass och såg oss omkring. För att sedan ta bussen därifrån hem.

På hemvägen stannade vi och badade vid Cascais center, det är en liten turistort och även där guidade Josè oss om befolkningen och historian bakom den lilla staden. När vi närmade oss Gunilla skojade våran guide till det om de bästa diskoteken i staden Lissabon. Dock påpekade han att det var läsk för oss ungdomar.

Hälsningar Fredrik Hammarklo

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se