Öckerö gymnasium

En dag på Everglades nationalpark och Miami Beach

Våra guider berättade att det var parningssäsong så alligatorerna var extra aggressiva just vid den här tiden på året. Som tur var träffade vi inte på någon alligator under vandringen, däremot såg vi både giftiga ormar och växter.

En dag på Everglades nationalpark och Miami Beach

Kl 8.15 samlades vi utanför Gunilla för att stiga på en buss som skulle ta oss mot Everglades
nationalpark där vi skulle vandra i ett träsk och kolla på spännande djur. Bussresan tog ungefär 1h och när vi kom fram fick vi en chans att äta lite fika och gå på toa innan det var dags att börja vandra i träsket.

Något som Everglades är känt för är sina alligatorer. Vi såg en på sidan av vägen på väg till träsket vilket gjorde en lite nervös. Våra guider berättade att det var parnings säsong så alligatorerna var extra aggressiva just vid den här tiden på året. Som tur var träffade vi inte på någon alligator under vandringen, däremot såg vi både giftiga ormar och växter. När vi var klara med vandringen åkte vi vidare till ett litet ställe där man kunde köpa lite vatten och äta sin lunch. Där hade dom också broar som man kunde gå ut på och se både alligatorer, sköldpaddor och fiskar.

Efter det var det dags för hemresa och dom som hade vakt fick ta hand om båten och vi andra fick göra vad vi ville. Jag och några till bestämde oss för att ta en Uber bort till Miami Beach. Något som visade sig vara ett väldigt bra val. Lite senare på kvällen var det inte lika mycket folk och solen brände inte lika mycket, vattnet var precis lagom och man kunde ha en skön stund på stranden. Vi bestämde oss för att köpa burgare och gå över till andra sidan staden. Vi hittade en brygga där man hade perfekt sikt över hela Miami. Skyskrapor är mycket finare på längre håll en vad dom är när man står precis bredvid har man lärt sig idag. När vi hade ätit färdigt slängde vi skräpet och tog en Uber tillbaka till Gunilla. På Gunilla kan man sitta ute i T-shirt vid 22 och skriva dagbok med en kopp te, ett ganska bra avslut på dagen.

// Leo SJDM1619

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se