Öckerö gymnasium

En dag som backis

Dagen startade klockan 07:00 med att vi blev purrade (väckta). Jag tog mig upp och gjorde mig i ordning till frukosten 07:15. Efter frukosten var det uppställning, under uppställningen slår vi i glas och hissar svenska och portugisiska flaggan.

Vi fick under uppställningen även reda på att vaktledarna hade varit nere och inspekterat städningen i våra hytter. Jag och min hytt var en av få hytter att bli godkända och medan de andra städade i ordning sina hytter fick jag börja min vaktdag som backis (jobba i köket) med två andra från min vakt.

Som backisar fick vi först en snabb genomgång om var allting låg i byssan (köket) och sedan var det bara att börja jobba. Vakten innan hade inte varit tillräckligt snabba så vi fick ta den disken de skulle diskat efter frukosten.

Under backisdagen fick vi förbereda maten, diska och städa men det roligaste var ändå att få baka. Det var lite bruna bananer som behövde ätas upp så jag fick uppdraget att göra en banansockerkaka. Den blev väldigt populär bland oss backisar men ingen annan i besättningen har ännu fått smaka.

Vi jobbade på hårt och effektivt hela dagen men till slutet hade varenda droppe av energi i min kropp förbrukats och därför blev kvällsstädningen väldigt tuff. Trots detta lyckades vi tillslut med ett starkt samarbete och en hög arbetsmoral städa klart och jag fick äntligen efter en lång arbetsdag lägga mig till söms.

Nästa morgon ska jag upp klockan 06:00 för att förbereda en underbar frukost åt alla.

Linn Käck Neutze midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se