Öckerö gymnasium

En död fågel och en massa levande

Fredag och vi anländer med en extra spektakulär tillägning, massa shopping och en paella på det.

Dagen började som vanligt med att vi blev purrade klockan 7:00 inför vakt, efter många försök kom jag upp ur sängen och gjorde mig en äggmacka med kaviar. Tillsammans med min vakt gick vi i led upp på däck för att byta av styrbordsvakten. Vi tog över vakten med en ljuvlig sång som vi kvällen innan hade skrivit själva.

Min uppgift för dagen var att styra in i Barcelona, solen gick upp och solen brände på oss, vilket slutade med att jag nu är bränd på halva sidan av ansiktet. Att veta att jag skulle köra in och parkera med båten bland en massa yatchar för flera miljoner kronor gjorde mig ännu mer nervös. Tydligen ska alla proffsfotbollsspelares lyxbåtar stå i samma hamn. Hans, vår underbara kapten ombord, stod bredvid mig och sa exakt hur jag skulle göra. Med efter utan tvekan den snyggaste tillägningen var vi äntligen framme i Barcelona.

Tillsammans med några kompisar gick vi av Gunilla för att upptäcka Barcelona. Vi gick runt bland turistgatorna och hittar en glass kiosk, eftersom det var så bra väder var alla sugna på något kallt. En choklad- och apelsinglass tillsammans med en kula glass med smak av vitchoklad har aldrig suttit så fint.

Vi gick vidare bland gatorna i Spanien och hittade affären Pull & Bear. Kön till omklädningsrummen blev extra långa när damerna från Öckerö kom in. Vi alla handlade några fina plagg, en kjol och stickad tröja blev fyndet för mig. Efter nästan en timme inne i affären bestämde vi oss för att möta upp några andra. Vi gick igenom en park för att komma till köpcentret på andra sidan. Parken var full av duvor, och i slutet av parken såg vi en man som sålde frön. Vi köpte ett paket, hällde upp i händerna och direkt kom duvorna flygandes till oss. Det var roligt att få komma så nära djur som ofta tar avstånd men samtidigt lite läskigt eftersom de rivdes lite och åt direkt från min hand.

Klockan gick och magen sa ifrån, vi avslutade dagen på en tapas restaurang. Till middag blev det paella. När jag fick in den blev jag lite besviken för den såg lite tråkig och beige ut, men den var himmel i munnen.

12 svennebananer som går runt på Barcelonas gator och har inte riktigt någon koll vart dom går eller vart dom ska, men kul var det i alla fall.

Nicole Wedel, Babordsvakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se