Öckerö gymnasium

En dos sjösjukepiller

Det är andra dagen ute till havs och överallt torkas spyor, medan vi stirrar ut mot horisonten, för att försöka bota sjösjukan.

Jag såg morgonsolen färga himlen rosa när jag gjorde mig redo för vakt. Nattens regn hade gjort däcket blött men nu var himlen blå. Jag tror däremot inte att så många reflekterat över det fina vädret då de flesta känt sjösjuka i över ett dygn. Vågorna här, på havet mellan Gibraltar och Marocko, är relativt höga och ingen har ännu hunnit vänja sig vid det ständigt gungande skeppet. Även jag har drabbats av sjösjuka, den är däremot inte lika illa som många andras. Bakom diset kan man skymta höga berg som reser sig ur havet. På enda sidan, Afrika och på andra, Europa. Vindarna är bra, vilket vi utnyttjat genom att sätta nästan alla segel.

Vi möter många häftiga båtar då vi befinner oss mitt i en militärövning utförd av Nato. Vi har fått höra av vår kapten Torben att militären fått tillåtelse att genomföra en militärövning på vår båt. Vi har fått i uppgift att låtsas vara vapensmugglare och de skall borda båten med helikopter eller båt. Längst fram i förpiken har Torben gömt en tom kartonglåda med texten WEAPON, som militären skall leta efter. Det skall bli spännande att se om de hittar den.

Måltiderna ombord är väldigt goda, till middag har jag hört att det serveras Boeuf bourguignon, jag är dock inte jättesugen på mat. Vi anländer till Gibraltar klockan tio imorgon på förmiddagen. Då skall jag njuta av stilla vatten och fast mark. Innan dess skall jag sova, för att sedan gå upp för att nattvakt.

Hanna Hakeröd, babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se