Öckerö gymnasium

En fartfylld dag

Beslutsångest, skoskav och brutal nedkylning. Men det var värt det alla dagar i veckan. För wow, vilken dag.

Vår andra dag på Madeira startade med en solig, varm morgon. Idag hade vi egentligen vakt men på grund av det ändrade seglingsschemat fick vi vara i land till klockan 16:30. Då kom den stora frågan, vad skulle vi göra idag?

Efter många om och men bestämde vi oss till slut för att samla ihop ett gäng och gå på hike. Nellie hade fått tips av sin kompis att det fanns en jättevacker led med vattenfall i slutet inte alldeles för långt bort. Jag packade min väska med förnödenheter och vi begav oss sedan mot mataffären för att handla lite fika. När fikan var inhandlad hoppade vi in i en stor taxi för att bege oss mot Rabacal, som var namnet på platsen vi skulle vandra på.

Så fort jag steg ur bilen insåg jag att jag hade alldeles för lite kläder på mig och inga extra med mig. Det var ju så varmt nere i stan, så jag förstod inte att det kunde vara så kallt 1500 meter över havet. Som tur var fick jag låna en tröja att ha under min hoodie och dessutom värmdes kroppen upp så fort vi började gå. Vandringen började vid levadorna, dock fastnade vi bakom ett gäng tyska pensionärer som saktade ner oss betydligt. Vi bestämde oss för att göra en snabb omkörning när pensionärerna äntligen skulle ta bilder.

Efter vad som kändes som en evighet såg vi tillslut vattenfallet och energin blev på topp igen. Svettiga och varma kom vi ner till vattenfallet och bestämde oss för att trotsa det kalla vattnet och bada. Det tog verkligen emot i kroppen att byta om från varma kläder till en tunn bikini och gå ut på klippan medan vi hade en hel publik som tittade på oss.

Jag kände hur blodet i benen frös när jag klev i idet 10-gradiga vattnet, men jag bet ihop och fortsatte. Det blev ett snabbt dopp kan jag säga.

När alla hade badat klart var det dags att börja gå tillbaka, det var då den jobbiga delen började. Jag hade glömt att för varje steg som vi gick på nervägen, var vi nu tvungna att ta oss tillbaka upp.

Många svettiga pauser senare var vi tillbaka där vi startade och vår taxichaufför körde oss trötta hem. Kvällen avslutades med vakt, men det var faktiskt helt okej, nästan lite mysigt.

Liv, styrbords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se