Öckerö gymnasium

En födelsedagshälsning

”Andra resan är verkligen fikaresan” hörde jag innan vi lämnade Öckerö med Gunilla. OJ vad rätt dom hade. Strosa och äta är ungefär det enda vi gör.

Precis som alla dagar i hamn började dagen med en uppställning kl 8:00, men istället för att gå ut på stan då som de flesta andra frivakterna bestämde jag och min hyttkamrat oss för att sova en timme till. En timme blev fyra och lite senare än planerat gav vi oss iväg. Om jag ska vara helt ärlig finns det inte jättemycket att göra här i Cherbourg men vi bestämde oss för att ta en picknick i en park i närheten. Parken påminde lite om Göteborgs botaniska trädgård och vi såg både sköldpaddor och ankor.

Efter några timmar i parken var det dags för lite kultur och vi styrde stegen mot Citéde la mer, ett museum om havet. Där kunde vi bland annat gå på en utställning om Titanic, besöka akvarier och gå ombord på världens största ubåt som är öppen för allmänheten. Jag som inte brukar vara ett fan av muséer tyckte faktiskt att detta var ganska intressant.

Som avslut på en väldigt mysig dag gick jag och en annan kompis ut och åt medan övriga spelade brännboll. Jag måste faktiskt erkänna att staden har sin charm trots lite brist på saker att göra. Som avslut vill jag även hälsa till min pappa, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, nu är du gubbe på riktigt<3

Elvira Larsson, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se