Öckerö gymnasium

England i sikte 

Vi kan nu se ön Isle of Wight som ligger utanför Portsmouth. Vi har anlänt 3 dagar tidigt så vi kommer antagligen ankra. Alla har vi hoppet uppe om att vi kommer att få hamnplats så att vi kan komma tidigare in i Portmouth. 

Det känns så konstigt att vi redan har nått England, vår sista destination. Det känns som om det inte var alls längesedan vi stod vid Liseberg och vinkade av nära och kära för att åka iväg på denna fantastiska resa över Atlanten. Det märks såklart att vi varit iväg länge men att vi varit iväg två månader hade jag aldrig gissat. Längtan hem börjar märkas och listan på saker som vi ska ha hemma när jag kommer hem igen börjar bli lång, såsom mjölk, lösgodis, djungelvrål och frukt. Att kunna gå och lägga sig och veta att man inte ska ha vakt om sex timmar och kunna sova mer än åtta timmar i streck, detta är saker som man tar för givet om man är hemma och inte förstår att man skulle sakna om man är iväg länge. Inte skulle jag kunna föreställa mig att jag skulle sakna att komma hem efter en lång skoldag och hälla upp och dricka ett stort glas med kall mjölk men när denna resa är slut kommer jag sakna allt det här. Jag kommer sakna att vara så nära mina vänner, alla platser man får se, seglingen och upplevelserna. Går det ens att jämföra hemma med detta? Jag har förändrats och lärt mig oerhört mycket på denna resa.

Innan jag åkte iväg på denna resa så såg jag seglingen som en transportsträcka, som något onödigt och gammalmodigt men jag måste säga att jag ändrat uppfattning angående seglingen totalt! För nu anser jag seglingen som något fantastiskt, alla upplevelser, att alla jobbar tillsammans för att få Gunilla att gå framåt, gemenskapen och samhörigheten den ger. Denna resan har jag klarat av grejer jag aldrig trodde att jag skulle klara av såsom att klättra upp till röjeln, som är seglet allra högst upp, men med stöd från vakten och träning har jag nu klarat det vilket jag är så stolt över. Man kan se hur alla folk utvecklas ombord och blir bättre.

Jag ser såklart fram emot när jag är hemma med ett stort glas med kall mjölk men just nu ser jag mest fram emot nya upplevelser i England tillsammans med mina vänner.

Louise

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se