Öckerö gymnasium

En helt vanlig dag till sjöss!

Hej föräldrar och vänner där hemma! Hoppas ni har det mysigt i stormen, själva fick vi en solig dag tillslut.

Det blåser lite småkyligt men solen står högt och det är en härlig dag. Vi på fyra till åtta vakten fick en fin stjärnhimmel och en fantastisk soluppgång.

Under vakten såg vi jättemånga öronmaneter och mareld, mareld kan man säga är vattnets egna eldflugor. Det är alger som lyser i vattnet. Här ute på Atlanten så blinkar maneterna, när man kollar ut mot det öppna havet så ser de ut som en jättefin blinkande stjärnhimmel. Vi har även sett delfiner som kommer och leker vid fören på båten.

Efter lunchen satt vi, midskepps och babord, nere i stora mässen och pluggade. Klockan var runt tre och jag som inte gillar att lämna in försent satt och skrev denna blogg så ni kan få läsa den i tid. Vi var alla jättetrötta men med ett glatt humör så kämpade vi oss igenom dagen. För vissa av oss har dygnet vänt och därför är vi mer trötta än vanligt.

Sedan var det fika och det blev smoothies, vi alla var väldigt förväntansfulla och det var mer kö i byssan än folk pluggandes i mässen även fast det var 10 minuter kvar till fikat.

Vi fick en rolig 16 till 20 vakt, vi bärgade segel och satte segel. Vi städade båten och hjälpte till att göra det fint på däck. Vissa av oss målade lite, andra fixade med medel för att få bort rostiga fläckar. Vi hann klart med allt innan det blev mörkt och den sista timmen gick vi runt och kollade på olika tampar.

Alltså en helt vanlig dag till sjöss för oss i midskepp!

Hoppas ni har det jättebra hemma och jag önskar er ett gott nytt år!

Kram Elvira Ek

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se