Öckerö gymnasium

En kulturdag i Portugal

Efter en god natts sömn vaknade jag och hytten upp till den tredje dagen i Porto. Hastigt tog jag en knäckemacka fem minuter innan uppställningen.

Vädret var bra och planen för dagen: konsert. På middagen dagen innan började vi googla på konserter och fick fram att det dagen till ära skulle spela en symfoniorkester på Coliseu do Porto, föreställningen hette ”Rhapsody in blue”. Vi tog bussen från hamnområdet in mot Porto, slående vackert även idag när bussen susade förbi stranden och alla gamla, vackra hus. Konserten var mäktig, kanske något långtråkig men det var roligt att göra något annorlunda från vad man brukar göra på frivakt. Efter konserten strosade vi runt inne i Porto och kollade i second hand affärer, bland annat en affär där allt kostade 4 euro, där handlades det livligt.

Magarna började kurra så vi letade upp ett väldigt trevligt kvarter med många coola restauranger där vi valde en där vi åt jättegoda vegetariska hamburgare. Efter vår långlunch hade det börjat regna och alla ville in under tak. Precis vid rätt tillfälle passerade vi en tuktuk ansamling. Det kändes som en brilliant idé att betala lite för mycket för att åka tuktuk i en timme. Den idéen kändes mindre och mindre bra ju längre vi kom, för det första såg vi ingenting genom plastfönstrena på grund av det massiva regnet och även om vi hade tak blev det inte varmare än det var ute, det visade sig också att vår chaufför var en ganska obehaglig typ. Vi frågade om vi fick bli avsläppta i förtid, betalade och gick därifrån, skyndade oss till bussen och åkte hemåt. På vägen hem stannade vi på en mataffär och köpte lite goda grejer att äta när vi kom fram till båten. Sista biten till båten hade regnet nått en ny nivå och vi sprang hem.

Senare på kvällen satt vi i lilla mässen och såg på allas sociala medier att det börjat snöa hemma, då kände jag ett litet uns av hemlängtan. Men senare pratade vi om hur bra vi har det här, att vi har fått möjligheten att vara med om detta och även fast det är riktigt pissigt ibland så är det väldigt värt det i slutändan.

Anna Westin SA2023

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se