Öckerö gymnasium

En läskig dag med ett trevligt avslut

Idag har vi i Babords och midskeppsvakterna tränat på att beslå och avbeslå segel. Då ska man klättra upp i masterna och ut på rårna (stav) (pinnarna som går vågrätt på masterna). Men först skulle vi lära oss den oerhört viktiga knopen dubbelt halvslag, specifikt med nyck. Jag har en känsla att man kommer vara väldigt rutinerad kring denna knop om en månad.

Under tiden vi gjorde detta insåg man hur intressanta folk verkar tycka vi är. Nyfikna turister pekar, stirrar och filmar på Gunilla ifrån kajen. Egentligen är det självklart att det är så, det hade man ju själv gjort om man såg Gunilla för första gången, eller ja, det gjorde man ju till och med.

När mina knopar var godkända och det så småningom var min tur att gå upp i de höga masterna kändes det minst sagt pirrigt och nervöst. Det var med darriga steg jag tog mig uppåt. Jag skulle gärna vilja kunna skriva att det blev lättare, men så var inte fallet. Men jag kan iallafall meddela att det var lättare än första gången. Även om det inte känns så just nu tror jag att man kommer vänja sig vid att vara där långt uppe bland alla segel så småningom.

Efter den minst sagt skakiga upplevelsen var det äntligen dags för lunch, och åh vad god den var! Idag bjöds det på Pork fried rice, vilket i princip är ris stekt tillsammans med grönsaker och bacon. Den utsökta måltiden serverades självklart med juvelen på kronan, sweet chili sås. Hur god lunchen än var, så var det äntligen dags att efter två långa dagar inta Las Palmas i all sin ståtlighet. Att utforska staden var jätteintressant, och det bjöds på både bad och festival.

Vi har nämligen lyckats komma hit precis samtidigt som en stor festival hålls i staden, och att gå runt bland stånden var jättemysigt. Jag köpte efter mycket eftertanke även en lång sidenkjol, som har samlat på sig många komplimanger genom dagen, så det köpet är jag väldigt nöjd med.

Vi kom tillbaka precis i tid till middagen, som briljerade ännu en gång med högrevsgryta. I skrivande stund är jag tillbaka på Gunilla med värkande fötter och en trött, men glad hjärna som är sugen på lite sömn, och en lång dag i Las Palmas att se fram emot även imorgon.

Mathilda Birgersson Lindberg, Babordsvakten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se