Öckerö gymnasium

En lugn dag i Azorerna

Som vanligt började dagen med en jobbig väckning klockan 07:00. På Gunilla har vi alltid purrning 07:00 i hamn. Sedan är det frukost från 07:15 till 07:45. Om man är riktigt trött kan man välja att skippa frukosten men detta ger inte speciellt mycket extra sömn eftersom man ändå måste vakna upp 07:50 för uppställningen 07:55.

Jag får erkänna att jag är speciellt dålig på att vakna upp på morgonen men jag tror ändå att de flesta andra på båten kan hålla med att det alltid är mödosamt att dra sig upp ur sängen klockan sju på morgonen. Men när jag väl kom upp blev jag direkt på bättre humör. Som varje söndag fick vi idag stekfrukost. Detta betyder att vi utöver den vanliga frukosten även fick stekt ägg och bacon vilket jag tycker är mycket trevligt.

Några timmar efter frukosten gick jag och några kompisar till ett café i närheten av båten för att dricka lite kaffe, eller lemonad för mig som inte gillar kaffe. Men när vi kom dit visade det sig att de även erbjöd billiga pannkakor vilket vi helt enkelt inte kunde säga nej till. Så om ni någonsin råkar åka förbi ön Faial i Azorerna så rekommenderar jag att ni stannar på "Peter Café Sport” precis vid hamnen. Det blev alltså en riktigt god dubbel frukost med inte bara ägg och bacon utan även pannkakor.

Efter dubbel frukosten blev det en lugn och skön dag vilket faktiskt var väldigt skönt efter två intensiva dagar av bergsbestigning och utforskning. En till utflykt blev det dock. På kvällen gick vi en kort promenad upp på en kulle varifrån vi kunde se den fina solnedgången med ett litet middags stopp på KFC.

När vi kom tillbaka till Gunilla igen blev det lite prat och nattamat med de andra innan vi till slut gick och la oss för att orka gå upp klockan sju nästa dag igen.

/David Jendeby, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se