Öckerö gymnasium

En lugn dag på La Palma

Knack knack, klockan är 7 och någon knackar på dörren till min hytt. God morgon, dags att gå upp! frukosten serveras om en kvart. När jag vaknade var jag mycket trött eftersom jag varit uppe sent kvällen innan. Jag vill inget något annat än att somna om. Jag låg i min koj och fundrade på om det var värt att gå upp till stora mässen för att äta frukost eller att få dom där 30 minuterna extra sömn innan uppställningen. Jag valde såklart alternativ två. Jag somnade om och vaknade istället 30 minuter senare i tid till uppställningen. Lika trött som innan hasade jag på mig några kläder och innan jag kom upp till till uppställning hann jag lägga en tanke på hur denna dag skulle bli, min sista lediga dag på La Palma.

Efter den förhållandevis korta uppställningen kunde jag välja att göra exakt vad jag ville. Men trött som jag var valde jag självklart att lägga mig i sängen igen. Jag har märkt att man inte får chansen att sova ut särskillt ofta när man bor på gunilla så det gäller att ta chansen när man får den. När jag la mig i sängen igen somnade jag på en gång.

Nästa gång jag öppnade ögonen var klockan fem i tolv och det var dags för lunch. Mycket piggare än tidigare gick jag upp ur sängen för att äta. Maten var god och när jag ätit upp var det dags att gå ut på stan för att försöka intervjua några La Palmabor till vårat grupparbete i spanska. Det var ganska svårt att få tag på lokalbefolkning som var villiga att svara på lite frågor. Jag tror att det beror på pandemin. Till slut lyckades vi få några spanjorer att svara på våra frågor. Jag gillar verkligen inte att gå fram till främlingar och prata, och speciellt inte på spanska. Det var väldigt skönt när vi äntligen blev klara och kunde lägga det bakom oss. När vi äntligen var klara höll solen på att gå ner. Vi valde att äta ute på en liten restaurang på ett torg. Jag åt friterad bläckfisk och den var faktiskt över förväntan. Jag kan verkligen tänka mig att äta det igen.

Efter maten så gick vi tillbaka till hamnen och Gunilla. Kvällen bestod av plugg och jag lyckades att bli klar med en uppgift som jag jobbat med länge. Det kändes väldigt bra. Efter plugget gick jag la mig, eftersom jag hade vakt dagen efter så var det lika bra att lägga sig tidigt.

Trots att det inte hände särskillt mycket denna dag så tyckte jag om den. Det var skönt att inte ha något planterat. Om jag skulle betygsätta den här dagen så skulle det bli en 7 utav 10. Den var både lugn och lärorik.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se