Öckerö gymnasium

En rostig dag

Rost. Rost finns var du än tittar. Den finns på din bil, din cykel och på din grill. På Gunilla finns det överallt och det jag ogillar med detta är att det måste bort.

Vi använder alla sorters verktyg för att ta bort denna hela tiden växande ohyra. Ljudet av verktygen ekar genom hela Gunilla och sätter sig i huvudet. På morgonen vaknar man till knackandet och på kvällen somnar man till knackandet. Anledningen till att ni kanske inte läst om detta rostknackande innan är för att vi alltid har haft en sysselsättning under sjöbenen. Oftast kommer det i form av segling eller däck- och inredningsstädande, men just nu är det lika stilla som en västern film innan duellen. Detta gör att vi måste hitta på något att göra och vad är inte bättre än att knacka rost på båten!

Som ni kanske har märkt så spenderades en större delen av dagen på att knacka rost, men det hände även en del andra händelser som exklusivt händer ute till sjöss. Denna dagen fångade vi två stora fiskar från aktern av båten. En av fiskarna var liten och ful, men den andra var över en meter med blåa ränder. Sedan vi började detta sjöbenet så har vi fångat minst en fisk per dag. Alla fiskar är olika och några är extremt vackra som t.ex fisken mahi mahi som har en gyllene gul färg vilket skiner kraftigt när den simmar i havet. En annan speciell upplevelse som man får vara med om när man gör dessa resor är de klara stjärnhimmlarna på nattvakterna. Himmelen är extra tydlig då det inte finns några ljus som kan hålla den borta. Så oftast spenderas händelselösa nattvakter med att se upp på det prickiga mörkret och fundera på vad som verkligen betyder någonting, att knacka rost.

Tack och hej, Niclas

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se