Öckerö gymnasium

En skrattfylld dag

Dagen har för många varit en mycket bra dag och för andra en aning sämre.

Det är fortfarande en del sjukskrivna och arbetsvakterna är relativt små. Vi är dock glada ändå! Efter lektionerna och middagen fick babord göra en av sakerna vi är allra bäst på, nämligen städa. Egentligen är detta något styrbord har som uppgift att göra det här seglingsbenet, men igår fick vi hjälpa till för att alla skulle kunna vara med på Anne-Lis grymma Quizkväll.

Jag tycker det är imponerande hur vi nästan alltid lyckas ha speciellt go stämning när vi städar. För er som inte vet vad städning av inredningen på Gunilla innebär så är det inte bara dammsugning och våttorkning. Nej, det gäller även toastädning och att rensa golvbrunnar (vilket jag innan resan var väldigt oerfaren med). Som ni hör kan detta i sig vara ganska äckligt, vilket på något konstigt sätt brukar resultera i mycket fniss och skratt. Igår fick vi dessutom en liten extra överraskning. Våra toaletter bygger nämligen på vakuumtryck och man kan därför inte spola på flera toaletter samtidigt. Många av oss brukar ibland glömma detta. Det blir dock inte värre än att nästa person får spola istället och så är det inget mer med det. Men, är man det minsta hård i magen brukar det ofta inte gå att spola ner innehållet överhuvudtaget och det brukar inte vara någon annan som har lust att städa upp någon annans skit om man inte är tvungen. Problemet var att det var just det vi var tvungna att göra idag.

Många kanske skulle kunna tro att detta skulle leda till många sura miner och irriterat muttrande bland vakten. Men såklart gav det den omvända effekten! Det tog lång tid innan vi kunde sluta skratta och efter att vi tillslut avklarat toalettbestyret gick resten av städningen som en smäck. När vi gick av vakten var många av oss fortfarande på så glatt humör att vi log hela uppställningen och skrattandes lämnade över till nästa vakt.

Dagen avslutades med en grym Quizkväll med popcorn och priser. Vi hade en rad olika kategorier, allt från sommarhits och Eurovision 2016 till finska covers. De lyckliga vinnarna belönades med godis, men även vi andra var nöjda för att vi fått oss ett gott skratt. Roligt nog blev finska covers den mest omtyckta kategorin och jag tror inte någon musikquiz framöver kommer kännas fulländad utan den.

Hälsningar Ida Bloom Wrenne, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se