Öckerö gymnasium

En solig dag i England

Det är förvånande soligt och varmt i England. Det finns en ide att England är ett land som får knappt tre soliga dagar per år, men denna vistelse har visat oss att det inte är så.

Idag gick jag runt den historiska staden Plymouth vars hus är äldre än Gustav Vasa. De små butiker som radar upp sig bredvid vägkanten är väldigt gulliga och färgglada. Där kan man hitta allt från kristaller till godis butiker som liknar något rätt ur Harry Potter. Efter att ha strosat runt lite bestämde vi oss att gå till den kända parken ”Plymouth hoe park” som är en vacker park med utsikt över bukten. Parken innehåller en stor röd vitt fyr och historiska statyer som berättar om Plymouths roll i bland annat 2a världskriget. Men för mig var det coolaste med parken att The Beatles har varit där och tagit en bild som visar fyren i bakgrunden. Där dem satt finns en plakett och en utgjutning som visar exakt var de satt. Ni kan sebilden här ovanför.

Vi satt i parken ett tag och njöt av solen och den lugna atmosfären som parken hade. Vi avslutade dagen med att ta en promenad under solnedgången via kusten. När jag väl är hemma igen kommer att jag att sakna dagar som detta.

Filippa Stjerna

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se