Öckerö gymnasium

En solklar dag

Solen hade precis gått upp över det glasklara havet när vaktbytet skedde från 4-8 vakten till 8-12 vakten. 8 sköldpaddor, ett delfinstim, flygfisk och flyktingbåtar, ja det var det vi såg på vakten idag medan arbetsvakterna skrapade färg.

Det var en fantastisk vakt och supergod mat till lunch. Det var också första gången på länge som många satt på backen och solade, lyssnade på musik, läste böcker, pluggade och skrapade lite mer färg.

På tal om det vi såg på vakten var fantastiskt fint att se, alla dessa sköldpaddor, delfiner och flygfiskar. Ena vakten såg till och med en bläckfisk.

En mindre rolig syn var det att vi såg tre stycken flyktingbåtar denna dag. Två utav dem kom ganska nära oss, men dem signalerade inte i behov av hjälp och eftersom det var så fint väder så åkte dem vidare. Vi såg land i sikte när dem åkte förbi, vid staden Cartagena så det var antagligen dit dem skulle. Men att se dem med sina egna ögon är en helt annan känsla, när man har hört om alla hemskheter och det som man har sett på nyheter. Nu är man där, i verkligheten och får se detta på riktigt, det är en konstig känsla och man känner sig hjälplös, men det finns inte heller så mycket man kan göra.

På allas vakter händer det inte så mycket eftersom det är helt vindstilla och vi går på maskin, men man har alltid något att göra.

Sedan klockan 13:15 så var det lektion för babord och styrbord, och efter det hade midskepps lektion. Det är egna självstudier, men vi hade en liten genomgång om scapa flow, vrakskeppen från första världskriget i Storbritannien. Det är faktiskt väldigt intressant och speciellt när jag fick reda på att man kan vrakdyka, väldigt coolt.

Det bästa var ju nattvakten 8-12, då vi slog städrekordet med 37 minuter och så blev det ungspannkakor till natt fikat, vi såg även delfiner i mareld under en stjärnklar himmel.

Det är fantastiskt att ha en DOS som älskar att fotografera när man inte själv får ha kameran på sin vakt.

Isabelle Fredriksen 2017-11-18

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se