Öckerö gymnasium

En söndag av värme, god mat och träning

Det har verkligen varit en jättebra dag. Det var strax över 30 grader i skuggan, vilket innebär att det var riktigt svettigt att ha vakt mellan 12-16. Solen var oerhört stark och vi brände oss nog lite allihop trots att vi har en morgonrutin som inkluderar att smörja sig överallt med solkräm.

Det vanligaste diskussionsämnet vid varje vaktstart är om solkräm försvinner om man svettas bort det eller om huden hinner ta upp krämen innan svetten kommer. Bristen på internet och därmed wikipedia gör att det inte går att bara googla svar vilket öppnar för diskussioner som exempelvis denna. Häromnatten spekulerades det även om vilket mord som är det värsta i Sveriges historia. Hemma hade detta kunnat sökas upp, men här får vi bara gissa och berätta om vad vi minns och vad som utifrån det verkar troligast utifrån olika nyhetsartiklar eller dokumentärer som vi har sett genom åren.

Maten har idag varit otroligt god. På eftermiddagen bjöds det på en somrig smulpaj med jordgubbar och rabarber. Middagen bestod av en rödbetsbiff med kall potatissallad med exempelvis rå rödlök och vitlökssås. Det var fruktansvärt gott. Vi har alla olika saker som vi saknar i matväg eller som vi bara är sugna på. För mig har det varit rödbeta, rå rödlök och vitlök. Att potatissalladen var kall var också perfekt för en sådan varm dag.

Efter maten gick jag och en vaktkompis ut på däck och boxades och brottades. Det var superkul fastän jag nästan aldrig gjort det förut. Ombord har vi vissa träningsredskap, som exempelvis yogamattor, vikter, hopprep och boxningshandskar. Det är praktiskt, för då behöver inte man ta med träningssaker hemifrån om man tror att man kommer vilja träna ombord. Efter träningen bestämde vi att vi skulle göra samma sak imorgon.

Nu ska jag kolla på Harry Potter i min hytt med mina hyttkompisar, vi ska ha hyttmys som det kallas här. Jag hoppas att vi överlever värmen i hytten. AC:n må finnas här, men inte ens den klarar av att tackla hettan som Karibien erbjuder. Och det är så dagarna ser ut här!

Madeleine, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se