Öckerö gymnasium

EN STANDARD DAG PÅ ATLANTEN

Godmorgon,

Jag kan inte riktigt förstå att vi seglat mer än halvvägs över Atlanten nu. Har bara sett hav i över en vecka, dock har jag faktiskt inte tröttnat på att bara se horisont, men såklart ska de bli skönt att komma fram till Grenada. Vädret är även så mycket goare än vad det har varit innan, vilket gör seglingen tusen gånger bättre. Älskar att det är varmt och sol varje dag.

Jag vaknade 03:30 som vanligt och var extremt trött, då jag och Linn hade varit uppe halva natten och pratat. Men ibland är det värt att offra sin natt för mer fritid.

Det var uppställning 03:55 och sen började vår vakt. Jag och Linn jobbade tillsammans i byssan (köket) så vi satte på musik i högtalaren, bakade massa kladdkaka och förberedde nattfikat till vår vakt. Oftast brukar det bli nybakade scones, pannkakor eller toast till nattfika, men idag blev de ris med köttfärssås, då vi fått mycket middag över från igår. Lite skevt att äta middag till frukost men det verkade ändå som att alla var okej med det.

Vi blev klara med disken snabbt, så vi hade över en timme kvar innan det var dags att förberedda frukost för 8-12 vakten, så vi satt bara och pratade i lilla mässen (matsalen).

När vakten var slut åt vi frukost för att sedan sova igen fram tills lunchen. Sedan började dagens lektioner. Jag arbetade en del med en samhällskunskapsuppgift som handlar om migrationen på Kap Verde och som utgår ifrån intervjuer vi gjort med människor vi träffat där. Att arbeta med saker man faktiskt upplevt eller personer man mött, gör det så mycket mer intressant än att bara läsa om det i en bok.

Efter lektionerna hade vi fika och sedan var det uppställning inför vakt igen kl 15:55.

Nu är kl 20:18 och jag har precis gått av vakt och snart ska jag och Frida kolla på en film tillsammans. Dagen har varit väldigt bra och jag ser fram emot imorgon då det är tisdag, vilket betyder ny wi fi pott.

/ Emilia

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se