Öckerö gymnasium

En stor gul overall

I morse vid 09.09 lämnade vi kaj och lämnade Lübeck bakom oss. Babord med 8-12 tog alltså hand om avgången från kaj.

Jag var post. Att vara post innebär att stå livbojsvakt (stå på akterdäck och hålla koll på vart alla ute på däck är någonstans, vilka som är uppe i riggen och såklart att ingen ramlar över bord), utkik (stå längst fram på backen och hålla utkik efter mötande båtar, fiskebojar och andra oroande hinder som man sedan rapporterar till ansvarigt befäl) och rorsman (att styra båten efter ansvarigt befäls order). 30 minuter på varje post sen byter man runt med sina tre post kompanjoner.

På morgonen när vi åkte från Lübeck så åkte vi först genom floden Trave och sedan ut genom Travemünde. Jag som var post och då också rorsman fick styra, det var en aning nervigt eftersom det var så smalt och den anvisning man fick var ”styr i mitten av kanalen”. Ingen specifik kurs.

Förra resan var problemet att inte svimma av vätskebrist. Nu är problemet som kan uppstå att man fryser, extremt mycket. Det som nu räddat alla är att Sabrina tagit med sig en jättestor, jättevarm overall. När man har på sig den så känner man inte av kylan alls.

Man tänker mycket när man är post, för man får inte prata med någon. Jag tänkte mest på att vara tacksam över den varma overallen, för om jag inte hade haft den på mig hade jag bara tänkt på att jag frös.

Middagen vi fick idag var intressant, det var en spaghetti-wok. Bland annat innehöll den fläskpannkaka, kyckling, broccoli och blomkål. För att se så skumt ut var det inte så farligt. Bra att använda sig och bevara rester och inte slänga allt.

Alla ombord hälsar och hoppas att ni har det bra.

//Clara Hermansson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se