Öckerö gymnasium

En vakt fylld med sevärdheter

Idag var en härlig vakt. Vi fick se allt från mareld, till delfiner och till och med se självaste Jupiter. Lite sjukdom hos vissa och fick bli post utan att jag ville men vad gör man inte för sina vänner.

Dagen började klockan halv 4 på morgonen när vi i barbord blev purrade av styrbord. Vi har vakten 4-8. Klockan 03:50 är det dags för uppställning och jag är arbetsstyrka. Vädret är ganska lovande, det är ca 18 grader i luften men i och med att det blåser känns det lite kyligare. Vi har många segel satta men det finns övrigt inte så mycket att göra så vi börjar vakten med lite yoga. Efter yogan blev det dags för träning så som sittups, armhävningar och benböj bland annat. Sedan var det dags för stretching. Efter allt detta var det dags för sten-sax-påse turnering. Jag vann 4 av 6 gånger vilket gjorde att jag blev på delad första plats. Jag kollade upp i himmelen och såg en väldigt stark stjärna, Arvid trodde det var en satellit och därför frågade jag Leo (Förste Styrman) för att få lite bekräftelse om att det var en stjärna. Leo kollade upp det på en app som han har på mobilen och det visade sig att det var Jupiter (hur coolt).

Vi såg dessutom delfiner, tre styckna. Vi såg också mareld. Vi såg också blixtrar. Sedan var det nattfika. Efter nattfikat så kände Ester att hon inte mådde så bra och började bli sjuk så hon fick gå och lägga sig. Hon var post så jag fick ta över hennes post, så resten av vakten så var jag post. Efter vakten gick jag och la mig direkt.

Klockan 16:00 till 20:00 var jag bakis och idag serverades det korv med mos. Bakis livet är som det är. Se till att alla äter och servera, diska och annat. Inget roligare än så. Efter vakten satt jag mig ner och skrev bloggen alltså det jag skriver på nu. Sedan var det dags att gå och lägga sig.

Emily Granath, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se