Öckerö gymnasium

En vandring att minnas

Efter gårdagens timmar i solen kändes huden öm och sliten. Därför bestämde vi oss för att skippa stranden och istället gå upp i bergen och vandra. Vädret såg lovande ut för en vandring, lite moln, inte så varmt och inte så mycket vind.

Vi började dagen som vanligt med uppställning och sedan ner till stora mässen för att diskutera planer. Ganska snabbt bildades det två grupper, ena gruppen skulle gå en sex timmars vandring medan den andra bara skulle gå en timma. På grund av att jag nyligen varit sjuk valde jag den lite kortare. Planen var att åka till en utkiksplats cirka en timma bort och gå runt där, det stod även på hemsidan att det skulle finas ett vattenfall i närheten så vi bestämde oss att vandra till det.

Det första vi gjorde var att gå till en affär och köpa snacks och sedan letade vi upp två taxis och åkte upp i bergen. Taxituren blev långtråkig efter ett tag så vi passade på att få in lite studier, vi frågade frågor om jordbruk och olika spanska uttryck. Svaren chauffören gav var givande och vi kände oss mycket nöjda.

När vi kom fram blev vi stormade av en flock tyskaturister, vi trängde oss förbi dem och började vår vandring. Det var fantastik fint, bergen var täckta av träd och solens strålar sken igenom. Underlaget var stenigt vilket försvårade det hela. Till vår besvikelse fanns det inget vattenfall, lite vatten droppade ner längs med bergets sida men det var allt. Det var fint men vi hade lite högre förväntningar. Vi vände tillbaka och satte oss på ett par bänkar och åt vår fika som vi köpt tidigare under dagen. När vi fikade fick vi besök av några fåglar. Vi stäckte ut en bit kex och fåglarna tog de rakt ur handen. Även detta kändes helt magiskt, som att vara med i en film.

Efter vandringen gick vi tillbaka till båten och bytte om för att sedan ta staden med storm. Vi gick och gick men hittade inget intressant. Vi gick in i några lokala butiker och köpte några souvenirer, efter ännu mer letande hittade vi en restaurang och satte oss för att käka. Vi avslutade kvällen på topp med den godaste glassen hittills. Mätta och belåtna gick vi tillbaka till båten för att gå och lägga oss i kojen efter en utmanande dag.

Klara Caous Wihlborg, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se