Öckerö gymnasium

En vanlig dag i Santo Domingo

Vår fjärde dag på dominikanska republiken var nu kommen. Vi hade en dag helt utan planer eller förväntningar framför oss när vi gav oss in mot staden. Eftersom resan börjar lida mot sitt slut ville vi ta vara på allt.

Vi började dagen med att äta frukost ute. Kaffe, bröd och färskpressad apelsinjuice som inte smakade Gunilla vilket var riktigt uppskattat. Efter hamnvakten dagen innan och även suttit uppe två timmar som fartygsvakt blev kaffet lite extra gott. Vi hittade ett riktigt mysigt café utan tak och växter som klättrade längst väggarna. Med ljudet av fågelkvitter åt vi vår frukost för att sedan kolla in området.

Vi gick runt en del och besökte allt från en antikaffär till små stånd på gatan fyllda med gamla LP-skivor. Under större delen av förmiddagen pratade vi mycket om hemlängtan, vilket har vart riktigt påtagligt de senaste dagarna. Även om jag älskar sjöbenen, hamnarna och folket hade jag inte tvekat en sekund på att byta ut gunget mot nära och kära där hemma för en dag. Även mat var något vi diskuterade. Vad var de första man skulle äta när man kom hem igen? Även om maten ombord är bra, är det inget som smakar som hemma. Även möjligheten att äta vad man vill när man är sugen på de finns inte på båten, vilket man också längtar hem till.

När klockan började närma sig tre började vi dra oss tillbaka mot båten, där riktigt goda semlor väntade oss. Vi slog oss ner och fortsatte prata om hur skönt de skulle bli att få krama om föräldrar, syskon men framförallt sängen. Att byta ut sin lilla koj mot en bred fluffig säng. Sin garderob med kläder man inte överanvänt i över två månader låter inte heller helt fel. Efter att mumsat i sig våra semlor tog jag och en vän chansen att gå ner i stora mässen (båtens ”vardagsrum”) för att kolla lite film. Kl 17:30 skulle styrbord ha ett möte vilket gjorde att vi hade en del tid att döda.

Efter mötet drog vi återigen ut till zona colonial vilket är området vi fått vara under kvällarna i Santo Domingo. Eftersom man är van med att äta sex gånger/dygn är vi ofta väldigt hungriga och gick därför till en pizzeria med underbara pizzor. Vi gick sedan vidare till mataffären i området där vi köpte lite smått och gott till kvällen på båten. Just denna kväll hade vi bestämt oss för att gå tillbaka lite tidigare då alla var riktigt trötta. Vi slog på en film och efter det slocknade alla direkt. Det var en riktigt fin dag i Karibien.

Ella Nilsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se