Öckerö gymnasium

En vanlig vaktdag

Som vanligt hade rondman gjort en uselt jobb med att purra alla hytter så jag var inte jätte förvånad när jag blev väckt av min hytt kamrat tredje dagen i sträck. Men det var inte alltså illa idag för jag hann äta frukost och det var tur för det var söndagsfrukost där det serverades bacon och ägg. Efter utställningen så började styrbords vakten jobba, största delen av vakten började med att gå ner under däck och sortera och räkna allt men jag fick i uppgift att måla om byssahusets väggar där vi dagen innan hade tagit bort all rost. Jag jobbade snabbt och effektivt så jag var klar till lunch där det serverades pasta med tomatsås.

Efter lunch fortsatte vi att jobba, hela vakten var tvungen att klättra upp i riggen där vi behövde om beslå all råsegel så att det inte skulle kunna samlas vatten i det. Jag och Markus ur min vakt fick klättra upp till stor röjeln som är råseglet som sitter högst upp. Där uppe tillbringade vi cirka en och en halvtimme med att om beslå seglet tre gånger. När vi kom ner från riggen var det dags att städa alla toaletter vilket gick väldigt snabbt eftersom att vi i styrbords vakten är experter på det på grund av att vi hade 8-12 vakten den längsta tiden där man städar toaletter varje dag.

Till middag blev det potatis och biff med rödvinssås vilket var en av dem bästa maträtterna vi fått hittills. Efter middagen gick dem flesta i styrbords vakt och la sig för att få tillräckligt med sömn inför nattens vakt där vi behöver sitta två timmar och vakta landgången så att ingen oönskad kommer ombord.

Jakob Sengpiel

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se