Öckerö gymnasium

En väntans dag

Vår sista dag i Lissabon fylld av promenader i staden, väntan och fika, men framför allt spänning.

Morgonen började med en minst sagt ovanlig purrning, väckning, av en klasskamrat 07:00. Väckningen innebar både högljudda bankningar och imitationer av ett larm. Jag och min hytt hade redan kvällen innan bestämt oss för att skippa frukosten med syftet att få lite extra sömn, då sömnbristen är ett konstaterat faktum. Varje extra minut sömn räknas. Efter uppställningen gick jag därför direkt ner till hytten för att sova igen och fortsatte att ta det lugnt fram till lunch. Jag passade även på att få lite plugg gjort.

Vi borde egentligen ha lämnat Lissabon i onsdags men på grund av motorproblem blev vår hamnvistelse förlängd vilket ni antagligen har läst om i tidigare bloggar. Vi fick på uppställningen veta att vi lämnar hamn imorgon söndag och tar ut Gunilla på en provtur idag lördag. För extradagarna i hamnen är mina känslor blandade. Lissabon är en helt fantastisk stad med vackra byggnader, god mat och fint väder men samtidigt är aktiviteterna vi har möjlighet att göra i staden begränsade, liksom pengarna. Det känns nu som att vi har utforskat i princip hela staden (vilket antagligen inte stämmer) och känslan är att hela min vakt, däribland jag, känner oss ganska färdiga. Kort sagt är jag mycket exalterad över att lämna hamn och bege mig ut på mitt första sjöben som bär av mot Madeira.

Efter lunch gick vi av båten för en sista dag i Lissabon. Egentligen var alla lite för trötta vilket märktes på humöret, men vi försökte att göra det bästa av situationen. Vi gick först till Tjuvarnas marknad, ett riktigt höjdarställe. Det fanns mängder av ringar, kristaller och kläder. Dock var det väldigt mycket människor och få pratade engelska, alltså var det svårt att kommunicera. Trots detta hittade jag ett armband, ett par shorts och köpte en ny bandana.

Gunilla var ute på en provrunda för att testa den nyfixade motorn så vi behövde få tiden att gå, därför strosade vi runt i staden ett tag efter Tjuvarnas marknad. Vi såg faktiskt Gunilla från en utsiktsplats långt uppe i Lissabon och vinkade till våra klasskamrater med härligt gitarrspel i bakgrunden. I ytterligare ett försök att få tiden att gå satte vi oss på en slumpvis vald buss, åkte till slutstationen och tog en Uber hem. En aktivitet som kan verka vara tråkig, men den fick både tiden att gå och gav oss möjlighet att se en ny del av staden – dunder.

Dagen avslutades med flygande Jakob, På Spåret, kokostoppar och lite pirr i magen inför morgondagens avresa.

Ida Aderby

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se