Öckerö gymnasium

En varm vaktdag

Solen hade inte ens hunnit gå upp när vi för en gångs skull var i tid till den dagliga uppställningen vi hade imorse. Dagen inleddes med arbete för oss i babordsvakten medans strandexkursion och lektioner väntade för resten. Luften var frisk och klar och den ljusblå himlen lovade vackert väder. Vi såg solen långsamt gå upp under morgonen och avslöjade dimman som täckte bergstopparna.

Vi har varit inne i hamn ett tag nu men trots det gungar marken fortfarande under fötterna när man går på land. Igår besökte vi en fin strand som ligger på andra sidan berget. Vi har hunnit se större delen av Gibraltar som är väldigt mysigt och litet. Vi har en fantastisk utsikt från båten där vi ser hamnen, staden och bergen där aporna bor.

Vi påbörjade vårt arbete ganska snabbt och min uppgift blev att måla rännan som går längst med akterdäck. Innan målningen kunde påbörjas behövdes det skuras rent. Det var nog den jobbigaste arbetsuppgiften jag fått. Först skulle den borstas, sen skulle hela rännan skuras tre gånger med diskmedel. Jag trodde vi var klara att måla efter det men då skulle rännan bli tvättad med målartvätt, allt som allt tog rengöringen hela sex timmar! Sen efter trefikat var det äntligen dags att börja måla. Vi målade och städade och sen var arbetsdagen klar och nu har vi en dag med frivakt kvar här i Gibraltar.

Efter en hård dag i solskenet bjöds det på en väldigt god middag som bestod av fläskfilé, chilibeanaise, rödvinsås och ugnsrostade grönsaker. Kockarna lagar väldigt god mat men denna middagen var något utöver det vanliga.

Snart är det dags för nattvakt för min del, sen några timmars sömn och några sista dagar här i Gibraltar innan det bär av mot Barcelona.

Elsa Fjordstrand, babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se