Öckerö gymnasium

Epidemi!

”God morgon! Klockan är 03:30 och det är vakt om en halvtimma.. Det går magsjuka ombord så var noga med att tvätta era händer.” var de meningar jag väcktes med denna morgon. Som ni kanske förstår är läget här ombord inte helt spy-och spritfritt.

Eftersom jag under morgonvakten mellan 04:00 och 08:00 var rondperson fick jag äran att under varje rond, utöver det vanliga, byta alla handdukar, sprita alla toaletter, handtag och räcken med t-sprit. Under dessa omständigheter har du som rondperson en hel del att göra och när du är klar med första ronden kan du börja om med att byta handdukar och sprita om allt igen. Mina händer som redan sedan innan var slitna och flagnande är inte så glada över den extrema mängden t-sprit. Trots det föredrar jag ändå en överanvändning av handsprit och t-sprits-ångor i inredningen framför spylukten som ebbar runt ombord.

På morgonen när vi löste av styrbord var det inte många kvar som inte hade spytt, bland annat även andrestyrmannen. Framåt lunch var stora delar av både styrbord och midskepps magsjuka, inklusive deras vaktledare och förste-kocken. Detta har gjort att båsen nu fått hoppa in som vaktledare och de få som mår någorlunda bättre inte har något annat val än att vara med på vakt, så att vi kan bemanna alla poster och förhoppningsvis snart kommer fram till Belize.

Den vakten som hittills klarat sig bäst är babord. Än så länge har ingen av oss spytt. Alla där hemma: ta gärna i trä för oss, det kan behövas för tillfället. Att vi har börjat rulla mer än tidigare gör inte situationen bättre. Det paranoida jaget kan numera inte riktigt bestämma sig för magsjuka eller sjösjuka, och vattnet smakar så illa att det inte längre går att dricka.

Eftersom hela schemat för dagen har flyttats fram på grund av våran epidemi ombord har vi varken lektioner eller stormöte idag. Jag har istället gömt mig i min koj och undvikit att onödigt vandra runt och ta i handtag eller stöta på någon. Andra har packat ”överlevnadsväskor” för att klara sig uppe på däck i 48h så att de slipper gå ner i inredningen och korsa de magsjukas väg från sin hytt till toaletten och tillbaka.

Det var väl det nyaste från oss på Gunnis. Hoppas ni har det bra och är spyfria där hemma i Sverige. Jag ska nu gå och sprita mina händer.

Naemi
Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se