Öckerö gymnasium

Ett bloggförsök

Jag har inte riktigt förstått det här med att blogga riktigt, det är ju trendigt nu för tiden och det skrivs om klädsel, mat och dryck och sällskap i bloggar numera.

Sist jag försökte mig på att blogga var texten turkos, i typsnittet comic sans och bloggen hade i genomsnitt 4 läsare per dag. Jag missförstod nog hela trenden. Jag var 11 år.

Hursomhelst bestod dagens klädsel av en marinblå piké och en jeanskjol. I den outfiten befann jag mig på en internationell skola i Havanna. Eleverna som var i samma ålder som oss måste trott jag var sorgsen eller inte hade alla hästar hemma riktigt, när jag grät efter att ha satt ett bröd i halsen. Av rädsla över att ännu en hostattack skulle flänga ur mig ville jag inte prata efter det och det kan inte ha förbättrat den jobbiga situationen jag befann mig i. Efter att ha blivit visade omkring på skolan var det dags för oss att åka tillbaka till vår båt i tron med att eleverna från skolan skulle följa med. Av någon anledning skulle de inte längre det. Jag kunde inte släppa tanken av hur vi några timmar innan, vaskat hela båten under stress och svettats ihjäl, duschat och bytt om under några ynka minuter för att vara i tid på deras skola och sedan få beskedet om att de inte skulle ombord. Den enda lyckan i det hela var att vi i alla fall kunde äta upp alla kanelbullar som vi bakat till dem.

”Cocktailfest” stod det också på schemat idag och jag undrade vart både cocktailsen och festen var. ”I stora mässen” fick jag höra och tog mig dit i hopp om att finna det jag sökte. Där fanns det en salig blandning färgad av solen i en liten bägare av plast med ett färgglatt sugrör vilandes på en ananasbit på kanten. Lättad över att ha funnit en utav faktorerna jag sökte klev också några medlemmar i den kubanska ambassaden ombord och jag förstod att det var de som skulle ta med sig festen. Det visade sig trots allt att vi inte vaskat och svettats förgäves. Så småningom klev de av båten och tog den festliga stämningen med sig och kvar blev vi med rester av smörgåstårta och skakade maracas.

Jag har nu skrivit om både klädsel, mat och dryck och sällskap i mitt blogginlägg och jag hoppas att ha uppnått kriterierna för att få platsa bland trenderna. Förhoppningsvis mer än vad jag gjorde när jag var 11.

Miss Malle, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se