Öckerö gymnasium

Ett bra avslut på Jamaica

Idag vaknade jag till min sista dag här på Jamaica, det är fortfarande en ovanlig mening och situation att vara i. Att man öppnar dörren ut till den varma solen och det omslutande havet och att man kollar rakt ut på Jamaica.

Idag var iallafall en dag jag såg fram emot då jag hade frivakt och hade tillsammans med några andra planerat att åka iväg till Negril som är en annan kuststad och lämna Montego Bay över dagen. Detta var välbehövligt då jag endast sett Montego Bay och ville passa på att se någon annan stad innan vi seglar vidare mot Belize vilket vi gör ikväll.

Halv nio på morgonen åkte gruppen på ungefär 13 personer i en större bil med en chaufför som förutom sin roliga humor och härliga humör berättade vad vi befann oss och gav intressant fakta om Jamaica. Först åkte vi till seven miles beach där vi stannade i ungefär tre timmar och njöt av det fina vädret. Klar sol trots dålig prognos gjorde att jag kände att jag hade turen med mig denna dag. Efter seven miles beach begav vi oss mot Rick’s Cafe som vi alla väntat på. Här kunde vi hoppa från olika klippor med olika höga hopp som alla kunde ta del av. Efter timmars badande och solande var vi redo att åka tillbaka till Gunilla. Med stopp på en mataffär på vägen hem åkte vi den 2 timmars långa vägen hem från Negril till Montego Bay för att komma tillbaka till igenkända trakter.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att idag var ett bra avslut på Jamaica och en bra början på resan. Nu seglar vi mot Belize!

Saron

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se