Öckerö gymnasium

Ett dopp i det blå

En dag fylld av delfiner, båtar och bad.

Dagen började redan vid midnatt då vi gick på vår vakt. Denna vakt var jag post så även fast det var rätt varmt så var det bara på med mycket kläder, då det blir kallt när man står stilla så mycket. Natten var lugn med lite vind, knappt några vågor alls, inget regn och stjärnklart. Vi var inte heller ensamma utan hade sällskap av en flock delfiner som kom och gick under de två första timmarna. Det var väldigt häftigt att se delfinerna i mareld, det går inte direkt att föreställa sig hur det ser ut om man inte sett det själv.

Strax innan 02 var det dags för oss poster att gå på fika, men det var då det blev lite spännande. Vi fick syn på något ljus men kunde inte förstå var det var då den blinkade. Men efter ett tag slog vi fast vid att det var en båt. Men, båten syntes inte på radarn och den närmade sig. Efter ett tag tog de kontakt med oss och ifrågasatte våra lanternor, varför vi har en röd lampa över en grön i masten. Det verkade inte riktigt som de hade full koll men de fattade till slut. Spänningen tog slut.

Vakten var över och vi gick och lade oss för att sova fram till lunch. Efter lunch var det dags för vakt igen, solen sken, fortfarande ingen vind och väldigt varm och skönt! Passet började med att vi skulle beslå focken och storen. Vi började med focken och gick sedan vidare till storen. Men då skulle vi göra det till en tävling där vår vaktledare bedömde både snabbhet och snygghet. Mitt team förlorade på tid men vann på snygghet, så det blev lika.

Vi fortsatte bärga alla segel för att förbereda för ett badstopp i värmen. Trots att det bara var 17 grader i vattnet var alla sugna på ett dopp på 4 km djup och ta ett avbrott från allt annat. Det var väldigt uppfriskande, väldigt kallt men ändå skönt.

Badstoppet var över och så även vår vakt, det var dags för en dusch innan lektionerna startade. Lektionerna gick i ett och dagen började lida mot sitt slut.

Anna Molin, Styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se