Öckerö gymnasium

Ett dussin chokladbollar

Andra dagen på väg över Atlanten och man börjar komma in i rutiner. Eftersom vi har bytt vakttider har det tagit lite längre tid att ställa om sig igen från de fyra dagarna i hamn. Vi i styrbord har gått från 4-8 vakten till 8-12. Efter att ha gått upp kl halv fyra under de tidigare sjöbenen, har man vant sig vid att se varje soluppgång. När vi nu istället blir purrade kl 7, känns det lite konstigt att solen redan har gått upp.

Det har varit en fartfylld dag. När vi gick på vakten kl 8 på morgonen hade vinden ökat från natten innan. Precis i början på varje vakt får vi ta en minut och känna varifrån vinden kommer och i vilken hastighet. Det blåste på bra från sidan och så fortsatte det hela dagen. Under 12-4 vakten lyckades de komma upp i 10,3 knop och om vi hade fortsatt segla i den hastigheten skulle vi varit framme på Azorerna om mindre än en vecka.

På kvällsvakten var vi alla väldigt trötta, så det var gött när klockan slog fyra glas vilket betyder att det är tid för fika. Oftast är det alltid något extra gott till nattfikat och idag fick vi chokladbollar. Om ni har läst tidigare bloggar, vet ni att Ludde åt en meter korv under middagen. Idag skulle han även slå rekordet i chokladbollar. Han började äta så många chokladbollar han fick, och sedan offrade andra sina sista chokladbollar för att han skulle kunna nå det tidigare målet på 11 stycken. Något vi i styrbord är väldigt stolta över.

Lovisa, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se