Öckerö gymnasium

Ett normalt liv

När jag skulle börja skriva den här bloggen gick tanken direkt till ”Vad ska jag skriva om? Det har ju inte hänt något alls idag.”

Dagen började som alla andra på detta sjöbenet, strax innan fyra på morgonen. Just denna vakten passade vi på att besvara en av livets stora frågor: vem beslår egentligen en röjel snabbast?

Vakten innefattade även ett stort fiskhuvud i handfatet, att skrubba blod från däck och en spya från bramen (rået näst högst upp i masten). Allt avslutades med en gemensam frukost i lilla mässen innan det var dags för en powernap för större delen av babord. När vi sedan blev purrade framåt tolvtiden serverades lunch, även denna i lilla mässen, innan lektionerna satte igång. Klockan fyra stod vi åter igen uppställda för vakt som denna gången inte blev riktigt lika händelserik. Arbetsstyrkan var uppdelad för olika delar av slutstädningen och själv spenderade jag tre av de fyra vakttimmarna i hajnätet för att plocka ner den inre klyvaren och flytta på den yttre klyvaren.

Livet ombord är helt enkelt en smått sunkig, ständig ovisshet om vad det är för dag, datum och tid på dygnet. Att vi ska lämna allt det här om en dryg vecka för att fortsätta livet där hemma känns jättekonstigt, och för att citera Tilde ”Nu ska man ju leva som en normal människa, hur gör man det?”. Det gäller verkligen att njuta det sista nu. Snart sitter vi på planet på väg hem till er i Sverige.

Elvira, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se