Öckerö gymnasium

Ett uppvaknande

Inatt var inte som alla andra nätter varit hittils på båten, vi fick hissa segel och öva på knopar men under ett uppvaknande tillfälle fick nog många en “samhällskunskapslektion”. 

Klockan var halv fyra när 4-8 vaktens ögon öppnades och fylldes med ett bländande ljus. Någon mumlade att det var dags att vakna och kropparna släpade sig mot däck, ingen visste ens om kläderna var på rätt kroppsdelar.

Idag var det min tur att vara arbetsstyrka och det skulle märkas på händerna efter vi hissat alla segel. Natten flöt på bra, segelena var hissade och motorn stängdes av för första gången på hela resan. Tyvärr försvann vinden lika fort som den kom och motorn fick snart startas igen men moraIen blev allt bättre under tidens gång och några skratt började till och med sprida sig över däck när solen vaknade ur sin dvala. Men så helt plötsligt hör man lucia skrika - FLYTVÄST!
Under någon millisekund spred sig panik i våra huvuden tills man tack o lov kunde se att flytvästen både var tom och inte heller var våran. Detta var en oerhört lättande syn och trots att ingen från midskeppsvakten skadat sig komer tanken av att havet inte alltid är en säker plats finnas länge kvar i våra huvuden. Denna nattvakt har gett alla i 4-8 vakten ett ordentligt uppvaknande, samt varit en bra “samhällskunskapslektion” då vi snart ska passera Gibraltarsund och eventuellt precis sett en konsekväns av långvariga konflikter i Afrika

Isak Steen Tedenstedt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se