Öckerö gymnasium

Evigheten

Idag va en ganska lugn dag. Efter att ha blivit väckt försent, missat frukosten och halvsovit igenom uppställningen så kunde man få gå och lägga sig igen. Det gick tyvärr inte så bra att sova då arbetarna bankade rost och båten blev som en stor högtalare. Fick istället sätta på mig hörlurar och kolla något avsnitt av min serie. Runt halv 11 hade vi planerat att gå av båten. Skillnaden på killar och tjejer är bara att om man säger halv 11 så är killarna klara då medan tjejerna ska börja göra dig iordning. Hur som helst så hann vi inte gå av båten innan lunch och lämnade skeppet någon gång runt klockan halv 2 istället för halv 11.

Eftersom att jag fortfarande inte ätit frukost och broccolisoppan till lunch inte var så mättande (men väldigt god) så gick vi och köpte pannkakor och kaffe (sammanlagt 27 kronor) :). Vi hade kollat ut en affär som vi ville gå till och det skulle ta ungefär en halvtimme att gå så med lite koffein i kroppen började vi vandra. En halvtimme kanske inte var så himla långt men jag besteg ändå ett berg högre än Kebnekajse för några dagar sedan så det kändes värre än det var. Det var dock väldigt fin utsikt från vägen vi gick på.

Hur som helst så kom vi fram till butiken och efter kanske 20 minuter så var vi killar klara och kunde gå vidare i livet men då återstod 2 och en halv timmes väntande på att tjejerna skulle testa vartenda plagg i hela butiken. Efter två timmars väntade så gick vi killar till en matbutik bredvid för att köpa choklad för att hålla oss vakna. Efter en mycket lång stund så lämnade vi affären och började traska hemåt. Vi var tillbaka på båten runt klockan 6 för att ”bara” lämna grejer och sedan gå ut igen. Jag visste inte detta innan men när man ”bara” ska lämna grejer så ingår det också att visa allt man har köpt för  alla sina kompisar ett antal gånger, en fikapaus där man testar sitt nya snabbkaffe innan man går över till att rensa garderoben och storstäda sina lådor. Att skriva brev i en halvtimme till någon familjemedlem var också obligatoriskt.

Runt halv 9 lämnade vi båten igen för att äta middag. Vi gick till det närmaste stället för att beställa en pizza och sedan var det dags att gå tillbaka till båten.

Jag känner att jag idag har utvecklat en nya sida av tålamod och också bestämt mig för att det är en dålig idé att gå och handla med tjejer.

Rasmus Backman

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se