Öckerö gymnasium

Fåglar överallt!

Efter en vecka i Mexiko har vi återigen hissat segel mot nästa hamn, Galveston.

I vanlig ordning blev styrbord purrade klockan 11:00 för lunch innan vakt. Dagen till ära bjöds det på linsgryta med fantastiskt gott naanbröd gjort av kocken Vågis. Väl på vakt möttes vi av gott väder med mycket sol. Vindarna var bra och de flesta segel var satta vilket betydde att underhållsarbete stod på schemat. Trots att vi har komprimerat soporna väl sedan Kuba finns det inte hur mycket plats som helst i soprummet, så det blev ännu mer komprimering av kartong.

Det passade dock perfekt då våra gamla vänner från Belize tittade fram i masten igen. Vår andra styrman Lukas kom på den genialiska idén att skrämma iväg fåglarna genom att klippa ner kartongen i små bitar och blötlägga dem. När de mjuknat gjorde vi bollar av kartongen och använde det som ambition för att skrämma iväg fåglarna genom ett hemmagjort lufttrycks gevär. Den användes flitigt och hördes ständigt under vakten. Vår taktik fungerade och i slutet av vakten var det endast några få fåglar kvar. Ett problem kvarstår dock, att ta bort fågelskiten som fyllde hela synen på däck. Det blev babords uppgift att lösa :) Bortsett från operation få bort fåglarna från masten var det inte en sån händelserik dag.

Eftersom det var avgångstid hade vi inga lektioner, vilket vi utnyttjade genom att sitta på backen och äta yoghurt och den efterlängtade cornflakesen och müslin som äntligen kommit med provianten dagen innan. Det var en fröjd att se allas glada miner igår när vi såg hur många påsar som fyllde förrådet, att en kan bli så glad av lite flingor. Jag hade i uppgift att räkna hur många paket musli som kommit, hela 42 paket! Nu kan vi äta flingor dagarna långa fram till Tampa.

Dagarna på Gunilla är ofta händelserika med tydligt schema vad som ska göras, vilket gör sådana här dagar värdefulla när man kan vila och samla lite extra krafter inför kommande vakter och lektioner. Jag ska avluta min dag genom att läsa bok i stora mässen och samla energi för nattens vakt. Jag hoppas på scones till nattfika, kanske får fjäska med dagens backisar!

Ida I Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se