Öckerö gymnasium

Fall från himlen

Hej alla nära och kära samt ni andra fina människor som läser detta. SA1720 är på fortsatt kurs mot Las Palmas och vi kommer allt närmre.

Vi i bästa ”brabord” gick på vakt kl. 8 imorse som alltid det här sjöbenet och sjösjukan slog till idag igen. De flesta drabbade fick det dock bättre med hjälp av en mängd sjösjukeplåster.

Av någon anledning så har vår vakt drabbats värst av illamåenden vilket lämnar de friska personerna med dubbelt så mycket jobb. Andreas som kämpade på ändå förlorade frukosten uppe från ett av råna dvs. de vågräta pinnarna över masten. Som tur var så landade gröten i vattnet och inte i någon stackares huvud.

Lektionerna ombord började idag och det var med blandade miner vi tog oss ner i stora mässen. Där väntade drygt 3 timmar fyllt av rapportskrivande och små tupplurar. Det är helt fantastiskt hur man kan sova så mycket och samtidigt vara så trötta som vi är nu. Plötsligt däckar någon mitt i arbetet och vaknar inte förrän det är dags för mat, fika eller vakt.

Med tanke på vakt så började ju vår andra vakt för dygnet vid 20-tiden på kvällen och det hade redan mörknat. På däck riktades blickarna mer mot natthimlen och de tusentals stjärnor som var där än mot tamparna vi kulle lära oss namnen på. Det blev många önskningar ikväll då stjärnorna föll var och varannan minut och tankarna på er där hemma slog till rejält. Att ni har det bra och hittar på roliga saker var nog något vi alla önskade vid åtminstone ett av alla stjärnfall.

Även om sjösjukan inte lämnat oss så ser vi alla fram till ett par roliga, soliga dagar i staden som sakta närmar sig, Las Palmas.

Puss och kram på er,
Elina Egriell (Babord)


Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se