Öckerö gymnasium

Familisering

Klockan är nu 20.52 och anledningen till att jag berättar det, precis på minuten är för att vi idag har fått lära oss att tiden ombord är mycket viktig. Att komma försent uppskattas inte eftersom det går ut över alla andra.

Dagen började med purrning (väckning) klockan 07:00 strax efter det var det frukost och klockan 08:00 var det uppställning uppe på däck. Dagen gick ut på att vi skulle lära känna båten och vi fick lära oss allt ifrån att klättra i riggen och förtöja båten till hur man slänger sopor på rätt sätt. Personligen tyckte jag att det var roligast att klättra upp i riggen och se utsikten över Agadir. Det kändes lite ovant men det tror jag släpper efter några gånger där uppe.

När vi var klara med familiseringen gick styrbord och babord i land för att utforska staden lite medan midskepps fick stanna på båten och ha vakt. Två personer hjälpte till i köket, eller byssan som det kallas på båt, två andra var fartygsvakter vilket innebär att man ser till att allt står rätt till på båten. Resten av vakten fick städa båten. Midskepps har vakt till klockan 08:00 så vi ska vakta båten hela natten.

Om jag skulle sammanfatta dagen med tre ord så skulle jag säga lång, lärorik och rolig. Jag hoppas att ni har det bra där hemma.

Ronja

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se