Öckerö gymnasium

Färgglada hus, kritvit sand, kristallklart vatten, ännu en dag i paradiset

Idag vaknade jag av efter en hel nattsömn utan nattvakt fem minuter innan purrning och visste att det var dags för ännu en frivakt.

Jag gick upp, åt frukost, hade uppställning och gjorde mig iordning för dagens planer. Jag tillsammans med ett gäng frivaktare tog taxibåten in till Belize City för att sedan ta ännu en båt ut till Caye Caulker. När vi kom iland på ön möttes vi direkt av hus i alla olika färger med klyschiga citat på väggarna, vägar fyllda med vit sand och glada människor som ropade ”Welcome home”. Vi strosade runt på sandgatorna som riktiga turister och stannade vid vartenda litet stånd som sålde allt från smycken, väskor och tröjor till hemmagjorda skålar och målningar. När huvudgatan tog slut kom vi fram till stranden som var vårt mål. Vi hängde på stranden hela dagen. Badade så fort vi blev för varma och solade när vi började frysa i det 25 gradiga vattnet. Det fanns solstolar, volleybollnät, hopptorn, hängmattor, palmer och musik. Allt vi behövde för att hålla oss sysselsatta hela dagen. När klockan var 16.30 hade alla blivit lite för solkyssta och vi tog taxibåten tillbaka in till Belize City. Efter en timmas strosande i staden var det dags att åka tillbaka till Gunilla och äta middag.

Jag är väldigt nöjd med dagen och uppvilad inför morgondagen då det står vakt på schemat för min del. Nu väntar ännu en natt med sömn då dagen gått mot sitt slut och jag ser fram emot imorgon då nya utmaningar väntar.

Ronja Andersson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se