Öckerö gymnasium

Fartygsvakt

Okej.. 20 Minuter kvar till rond. Kan ingen komma och prata med mig nu så jag slipper sitt här och göra ingenting? Åh vad skönt att jag slipper vika segel i 30 gradig värme. Okej. Bara 1 timma kvar till fika vilket betyder att det bara är 4½ timma kvar tills jag blir avlöst.

Detta är några av tankarna som flyger genom ens huvud när man sitter fartygsvakt. Fartygsvakt är underbart för man slipper göra allting och kan bara kolla när alla andra jobbar i hettan. Men det är väldigt tråkigt för man slipper göra allting och kan bara kolla på när alla andra jobbar i hettan.

När man är fartygsvakt sitter på en stol 10 ½ timma i sträck, förutom att man går rond varje timma vilket betyder att man kollar till i byssan, kollar frysen, viker tvätt, går ner i maskinrummet, byter handdukar osv osv. Som ni förstår hinner man under denna tiden prata om allt och inget med den man sitter fartygsvakt med, men också tänka väldigt mycket. Detta är några av tankarna som jag har tänkt på idag:

  • Gunilla har nu varit vårat hem i 42 dagar. Under dessa 42 dagar har Gunilla verkligen börjat kännas som hemma och att vi ska hem om mindre är fyra veckor känns verkligen konstigt. Att komma hem till snöslask, mörker, skola och egen tid kommer kännas så konstigt men också så bra.
  • Att idag egentligen skulle vart sista sjödagen på det längsta sjöbenet under våra tre år på denna skola, men tack vare att vi på Gunilla är bäst har vi redan varit här i tre dagar.
  • Hade inte vi varit bäst hade den här bloggen antagligen bestått av att vi snart är färdiga och att alla är trötta på att vara till sjöss och ni hade sluppit läsa en fruktansvärt tråkig blogg om att vara fartygsvakt.

Här var en liten uppdatering om det (inte alltid) roliga livet ombord på älskade Gunilla. Hoppas ni har det bra hemma <3

Ella Wixe, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se